Flan

Bereidingswijze   IngrediŽnten

In ongeveer 50 minuten een eenvoudig dessert op tafel, 1 (mini) flan per persoon.

De suiker laten smelten en in bakjes gieten. De gecondenseerde melk, de koksroom, de eieren, de vanillesuiker, de kern van het vanillestokje allemaal mixen (liefst in blender of met mixer).

200 gram suiker 
1Ĺ blikje gecondenseerde melk
350 ml koksroom
4 eieren
1 el vanillesuiker
1 kern van een vanillestokje
 

Vervolgens dit mengsel in timbaaltjes (mini bakvormpjes) gieten. Oven voorverwarmen op 180 graden Celcius. Timbaaltjes in grote bak met een laag water zetten en deze bak voor ongeveer 40 minuten in de oven zetten. De flan is gaar wanneer als je er een mes in steekt, die er weer schoon uit kunt halen. Voor het opdienen de timbaaltjes omdraaien en de flan op een bord laten glijden waarbij vanzelf de 'caramelsaus' over de flan stroomt.

Als decoratie kan een takje besjes, muntblaadjes of een aardbeitje gebruikt worden.

Achtergrondinformatie
Oorspronkelijk komt dit dessert natuurlijk uit Spanje, maar volgens de Cubanen is het oer-Cubaans.