Melocotones Chantilly |
Bereidingswijze | Ingrediënten | |
Verhit de melk met het kaneelstokje en de zout. Sla de dooiers met de
suiker en de bloem. Roer de melk langzaam door de dooiermix zodat het
het ei niet kookt. Schenk het gehele mengsel in een pan en zet het terug
op het vuur, constant bewegend, tot het mengsel romig wordt. Laat het
mengsel afkoelen. Om te serveren gebruik grote wijnglazen of
dessertglazen en wissel lagen van het roommengsel, perziken en jam af.
Bedek het geheel met slagroom. |
Voor 6 personen 1 liter melk ¼ tl zout 1 kaneelstokje 10 eidooiers 230 g suiker 3 el bloem 1 tl vanille 1 grote bak perziken 1 pot aardbeienjam Slagroom voor garnituur |
|
Achtergrondinformatie | ||
Dit is een oud recept van Nitza Villapol. Zij had een kookprogramma op de Cubaanse televisie genaamd Cocina al Minuto. Deze show heeft tot een kookboek geresulteerd. Nitza heeft ook een tweede boek gemaakt genaamd Cocina Criolla. Het boek, gepubliceerd in de late 50er jaren, bevat alles van de "echte" Cubaanse recepten , tips, hoeveelheden, voedingswaarden (zoals toen golden). Het is moeilijk aan dit boek te komen buiten Cuba. |