Melocotones Chantilly
(Perziken Chantilly)

Bereidingswijze   IngrediŽnten
Verhit de melk met het kaneelstokje en de zout. Sla de dooiers met de suiker en de bloem. Roer de melk langzaam door de dooiermix zodat het het ei niet kookt. Schenk het gehele mengsel in een pan en zet het terug op het vuur, constant bewegend, tot het mengsel romig wordt. Laat het mengsel afkoelen. Om te serveren gebruik grote wijnglazen of dessertglazen en wissel lagen van het roommengsel, perziken en jam af. Bedek het geheel met slagroom.
 
Voor 6 personen

1 liter melk
ľ tl zout
1 kaneelstokje
10 eidooiers
230 g suiker
3 el bloem
1 tl vanille
1 grote bak perziken
1 pot aardbeienjam
Slagroom voor garnituur
Achtergrondinformatie
Dit is een oud recept van Nitza Villapol. Zij had een kookprogramma op de Cubaanse televisie genaamd Cocina al Minuto. Deze show heeft tot een kookboek geresulteerd. Nitza heeft ook een tweede boek gemaakt genaamd Cocina Criolla. Het boek, gepubliceerd in de late 50er jaren, bevat alles van de "echte" Cubaanse recepten , tips, hoeveelheden, voedingswaarden (zoals toen golden). Het is moeilijk aan dit boek te komen buiten Cuba.