Pollo Cubano
(Cubaanse kip)

Bereidingswijze   Ingrediënten

Leg de stukken kip in één laag in een grote ovenschaal. Meng de knoflook, komijn, zout, oregano, sinaasappelsap en peper flink door elkaar. Strooi het daarna gelijkmatig over de kip. Daarna de uienringen erover leggen, de schaal afsluiten en de kip minstens 2 uur of een hele nacht marineren in de koelkast. Draai de stukken kip af en toe om.

De kip een uur voordat deze gekookt gaat worden, uit de koelkast halen en uit de marinade halen. De kip drogen met wat keukenpapier. Olie verhitten in een braadpan op niet al te heet vuur. Bak de stukken kippen aan beide kanten in ongeveer 5 minuten bruin. Doe dan de marinade en de uien erbij. Zet het vuur laag en laat de kip nog 25 minuten sudderen.

Maak het geheel desgewenst wat scherper gekruid door een kleine rode peper te snipperen.

Voor 4 personen

6 grote kippenpoten met dijstukken
2 gesnipperde teentjes knoflook
wat zout en versgemalen zwarte peper
1 tl  oregano en evenveel komijn
50 ml sinaasappelsap en evenveel limoensap
1 grote ui in dunne ringen
50 ml plantaardige olie