Leg de stukken kip in één laag in een grote ovenschaal. Meng de
knoflook, komijn, zout, oregano, sinaasappelsap en peper flink door
elkaar. Strooi het daarna gelijkmatig over de kip.
Daarna de uienringen erover leggen, de schaal afsluiten en de kip
minstens 2 uur of een hele nacht marineren in de koelkast. Draai de
stukken kip af en toe om.
De kip een uur voordat deze gekookt gaat worden, uit de koelkast halen
en uit de marinade halen. De kip drogen met wat keukenpapier. Olie
verhitten in een braadpan op niet al te heet vuur. Bak de stukken kippen
aan beide kanten in ongeveer 5 minuten bruin. Doe dan de marinade en de
uien erbij. Zet het vuur laag en laat de kip nog 25 minuten sudderen.
Maak het geheel desgewenst wat scherper gekruid door een kleine rode
peper te snipperen. |
Voor 4 personen
6 grote kippenpoten
met dijstukken
2 gesnipperde teentjes knoflook
wat zout en versgemalen zwarte peper
1 tl oregano en evenveel komijn
50 ml sinaasappelsap en evenveel limoensap
1 grote ui in dunne ringen
50 ml plantaardige olie |