Sopa de ajo
(knoflooksoep)

Bereidingswijze   Ingrediënten
Sauteer de blokjes brood in hete olie in een pan, totdat ze bruin beginnen te worden. Roer er de knoflook door en sauteer het geheel nog twee minuten, net lang genoeg om de knoflook langzaam te koken. Gebruik een houten lepel om het brood en de knoflook te mengen.

Voeg tomaten, paprikapoeder, laurierblad, kippenbouillon en sherry toe. Breng aan de kook, zet het vuur dan laag en laat het een uur sudderen. Voeg zout en peper toe naar smaak.

Scheid het eiwit en het eigeel, voeg 3 eetlepels van de hete bouillon toe aan de eidooiers, continue kloppen om ze te mengen. Voeg de eidooiers toe aan de bouillon en dan opkloppen totdat het een mooi opgeklopt geheel is.

Klop snel de ongeslagen eiwitten erdoor, totdat het geheel goed gemengd is. Breng de soep aan de kook en haal het daarna direct van het vuur. Garneer het af met peterselie en serveer het.

Voor 4 personen

3 el olijfolie
6 sneetjes Cubaans brood, in blokjes
12 teentjes knoflook, gepeld en geperst
1 blik gepelde tomaten, uitgelekt en gesneden
1 tl paprikapoeder
1 laurierblad
1 l  kippenbouillon
65 ml  sherry
6 eieren, wit en geel gescheiden
Peterselie voor garnering
Zout en zwarte peper naar smaak