Cubaanse moren

Bereidingswijze   Ingrediënten
Laat de bonen uitlekken en prak 1 eetlepel ervan met een vork tot een pasta. Voeg indien nodig wat water toe. Houd de bonenpasta apart. Verhit de olie in een pan en fruit de ui, het knoflook en de paprika zacht onder af en toe roeren. Voeg de tomaat toe en bak deze 2 minuten mee. Roer de bonenpasta erdoor. Voeg de bonen en de rijst toe en giet er water overheen tot alles onder staat. Breng het geheel aan de kook en laat het 20-25 minuten zachtjes koken tot de rijst al dente is. Roer af en toe. Voeg naar smaak zout en peper toe en serveer het gerecht direct, gegarneerd met het kruidentakje. Voor 4 personen

50 g zwarte bonen (een nacht geweekt en zacht gekookt)
1 el plantaardige olie
½ kleine ui (gesnipperd)
1 teentje knoflook (geperst)
½ kleine groene paprika (gesneden)
1 tomaat (ontveld en in stukjes)
75 g lange korrelrijst
zout & peper
vers kruidentakje (om te garneren)