Frijoles dormidos

Bereidingswijze   Ingrediënten

Daags te voren bonen wassen en in water zetten met grof gesneden paprika.

De volgende dag in hetzelfde water koken met paprika zodat ze zacht worden. (ongeveer 45 minuten).

De kooktijd kan variëren afhankelijk van de bonen. Sommige zijn harder dan andere. Als de bonen langer moeten koken, kun je een beetje water toevoegen. Als de bonen zacht zijn in een koekenpan met olijfolie de ui, knoflook aanfruiten. Ui en knoflook vervolgens aan de bonen toevoegen en vervolgens de rest van de ingrediënten toevoegen, zoals suiker, zout,peper, oregano,laurier, azijn en vino seco.

Vervolgens een uur tot anderhalf uur koken (zachtjes).

Als na deze kooktijd de bonen nog te veel water hebben, laat dan wat water verdampen. Het mengsel kan ook een beetje gestampt worden zodat er een meer puree-achtige substantie ontstaat.

Voor 4 personen

500 g zwarte bonen
groene paprika
10 kopjes water
3 el olijfolie
1 ui
4 teentjes knoflook
3 theelepels zout
peper naar smaak
oregano naar smaak
1 blaadjes laurier
2 el witte suiker
2 el azijn
2 el vino seco