Moros y christianos |
Bereidingswijze | Ingrediënten | |
![]()
Verhit de olie in een koekenpan tot zeer heet. Voeg uien, knoflook en
Spaanse peper toe en sauteer dit tot de ui gaar is. Voeg dit mengsel toe
aan de bonen. Doen de rijst erbij, dan zoet en peper en roer het geheel
zachtjes door. Draai de warmtebron iets hoger en laat het koken tot het
grootste deel van het water geabsorbeerd is. Temper de warmtebron dan,
leg een deksel op de pan en laat het geheel ongeveer 20 minuten
pruttelen tot de rijst gaar is en alle vloeistof is geabsorbeerd. Heet
opdienen. |
250 g gedroogde
zwarte bonen water 2 el plantaardige olie of maïsolie 1 middelgrote ui, fijngehakt 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 Spaanse peper, van zaad ontdaan en fijngehakt 300 g rijst, afgespoeld onder stromend water tot de straal helder is 2 tl zout versgemalen zwarte peper |
Achtergrondinformatie |
Eeuwen geleden vochten de Spanjaarden tegen de Moren in Granada in Spanje. In die tijd hadden de Spanjaarden ook vaste voet aan de grond weten te krijgen op Cuba en loyalisten namen dit rijstgerecht nadien mee. Opvallend genoeg is de naam nog altijd dezelfde. |