Bolas de Platano |
Bereidingswijze | Ingrediënten | |
|
Voor 6 personen 2 grote groene bakbananen 4 teentjes knoflook 500 ml zonnebloemolie of olijfolie (om te bakken) Zout naar smaak |
Verhit de olie in een diepe bakpan op laag vuur. Snij de gepelde bananen in 6 of 8 stukken. Pel de knoflook. Doe de stukken banaan in de pan en bak ze totdat ze een mooie gele kleur hebben. De stukken moeten goed gaar zijn in het midden. Haal de stukken uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Pak een schaal en pers de knoflook. Voeg de warme bananenstukken toe en prak ze fijn tot een deeg. Voeg enkele druppels olijfolie toe als het deeg té droog is. Verdeel het deeg in stukken en kneed er balletjes van. Serveren met koffie of thee en uitgebakken spek. |
Achtergrondinformatie |
Dit gerecht wordt vaak gegeten als ontbijt door boeren uit Oost-Cuba. Omdat tarwe weinig verbouwd werd in Cuba waren er vroeger ook nauwelijks bakkers op het platteland. Het werd daarom gegeten als vervanging van het traditionele broodontbijt. |