Boniatillo con mango |
Bereidingswijze | Ingrediënten | |
Doe de aardappels in een middelgrote pan en schenk er zoveel water bij dat ze onderstaan. Breng dit aan de kook en laat de aardappels in ongeveer 20 tot 25 minuten gaar koken. Giet ze af en prak ze fijn of stamp ze tot puree in een keukenmachine. Doe de aardappels dan terug in de pan en voeg kaneel toe. Vermeng in een andere pan suiker met zout, water en mangopulp en breng dit aan de kook. Temper de warmtebron tot redelijk laag en laat het mengsel pruttelen tot het dik is. Voeg deze siroop toe aan het mengsel van zoete aardappels en laat het bij matige warmte pruttelen tot het mengsel dik is en van de kanten en bodem van de pan loslaat. Schenk het dan in een ondiepe schaal, laat het afkoelen en snijd het in blokjes van 5 cm. |
Voor 6 personen 500 g zoete aardappels, geschild en in dobbelsteentjes gesneden ¼ tl kaneel 500 g suiker snufje zout 2,5 dl water 2,5 dl mangopulp |