Buñuelos de viento
(luchtkrullen)

Bereidingswijze   Ingrediënten

Vermeng water met boter, zout en aroma in een pan en breng dit bij matige temperatuur aan de kook. Temper de warmtebron tot laag, voeg de bloem toe en roer dit goed tot het mengsel een stevig massa vormt. Temper de warmtebron dan tot zeer laag en klop de eieren er een voor een door. Neem de pan van de warmtebron.

Verhit de olie in een diepe pan tot zeer heet. Leg het deeg in de olie met een eetlepel tegelijk en bak dit bij gemiddelde temperatuur tot het gaat opzwellen en goudbruin is. Leg de koekjes dan op keukenpapier en serveer ze warm.

Deze koekjes worden ook wel 'lucht-krullen' genoemd. Serveer ze bestrooid met poedersuiker of een siroop naar keuze: vanillesiroop, ananassiroop of de limoensiroop.

Voor 4 - 6 personen

1,25 dl water
1 el boter
½ tl zout
½ tl kaneel, gemalen
anijs of geraspte citroen- of sinaasappelschil
60 g tarwebloem
2 eieren
ongeveer 7,5 dl plantaardige olie om in te frituren