Kokosroomijs |
Bereidingswijze | Ingrediënten | |
Vermeng de kokosmelk met de helft van de melk in een niet te grote pan.
Vermeng de rest van de melk met de maïzena en schenk dit in de pan met
suiker en zout. Laat dit onder voortdurend roeren bij matige temperatuur
koken tot het mengsel een dikke vla geworden is. Roer hier de kokos
door. Laat dit afkoelen en schenk de vla dan in een bak met een dekstel,
sluit deze af en zet hem in het vriesvak tot het ijs gedeeltelijk
bevroren is.
Doe het mengsel dan in een schaal, voeg de eiwitten toe en klop dit alles glad. Doe het ijs dan terug in de bak en laat het nog eens 3 uur bevriezen. Klop het opnieuw glad en romig. (Of maak het ijs in een ijsmachine en volg dan de gebruiksaanwijzing van de leverancier. Zet het terug in het vriesvak tot het bevroren is. |
Voor 4 personen 2,5 dl kokosmelk 2,5 dl melk 3 el maïzena 250 g suiker ¼ tl zout 2 el geraspte kokos 2 eiwitten, tot pieken geslagen |