Arroz con pollo
(kip en gele rijst)

Bereidingswijze   Ingrediënten

Verhit olie in een grote braadpan. Voeg de volgende 8 ingrediënten toe (tot en met de tomaat). Braad totdat het goed is ingekookt. Voeg het water toe. Breng het geheel aan de kook. Voeg de rijst, kip en de saffraan toe. Breng weer aan de kook, roer en verlaag de temperatuur. Kook op laag vuur, met een deksel op de pan 20 minuten. Garneer het geheel af.

 

 


 

 

Voor 4 personen

65 ml olijfolie
2 gehakte uien
1 gehakte groene peper
2 fijngesneden teentjes knoflook
2 laurierbladeren
snufje oregano
2 tl zout
½ tl peper
1 gesneden tomaat
500 ml water
250 g rijst
4 gesauteerde stukken kip
4 - 5 strengen saffraan
erwten en Spaanse pepers voor garnituur