Enchilada de camarones |
Bereidingswijze | Ingrediënten | |
Pers een een paar druppels limoensap uit boven de garnalen en schep dit door. Verhit de olie in een grote koekenpan bij matige warmte en fruit hierin de ui zacht. Voeg na 1 minuut knoflook, Spaanse peper, peterselie en oregano toe en laat dit nog eens 1 minuut fruiten. Roer de tomatenpuree erdoor en laat dit 5 minuten pruttelen. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat dit bij matige temperatuur pruttelen tot de garnalen door en door gaar zijn, ongeveer 10 tot 15 minuten. Heet serveren.
|
Voor 4 personen
als hoofdgerecht of voor 6 personen als voorgerecht limoensap 500 g garnalen, gepeld 2 el plantaardige olie of maïsolie 1 ui, fijngehakt 3 teentjes knoflook, zeer fijn gehakt 2 kleine Spaanse pepers, van zaad ontdaan en fijngehakt 2 el fijngehakte verse peterselie ½ tl gehakte verse oregano of ¼ tl gedroogde 60 g tomatenpuree 1 blaadje laurier ½ tl komijn 2 tl witte-wijnazijn 1,25 dl water 1 tl zout ¼ tl vers gemalen zwarte peper |