Enchilada de camarones
(garnalen enchilada)

Bereidingswijze   Ingrediënten

Pers een een paar druppels limoensap uit boven de garnalen en schep dit door.

Verhit de olie in een grote koekenpan bij matige warmte en fruit hierin de ui zacht. Voeg na 1 minuut knoflook, Spaanse peper, peterselie en oregano toe en laat dit nog eens 1 minuut fruiten. Roer de tomatenpuree erdoor en laat dit 5 minuten pruttelen. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat dit bij matige temperatuur pruttelen tot de garnalen door en door gaar zijn, ongeveer 10 tot 15 minuten. Heet serveren.

 

 

 

 

Voor 4 personen als hoofdgerecht of
voor 6 personen als voorgerecht

l
imoensap
500 g garnalen, gepeld
2 el plantaardige olie of maïsolie
1 ui, fijngehakt
3 teentjes knoflook, zeer fijn gehakt
2 kleine Spaanse pepers, van zaad ontdaan en fijngehakt
2 el fijngehakte verse peterselie
½ tl gehakte verse oregano of ¼ tl gedroogde
60 g tomatenpuree
1 blaadje laurier
½ tl komijn
2 tl witte-wijnazijn
1,25 dl water
1 tl zout
¼ tl vers gemalen zwarte peper