Boliche |
Bereidingswijze | Ingrediėnten | |
![]() Haal voor de vulling de chorizoworst uit het velletje en hak die met de ham, de olijven, de ui, het tweede teentje knoflook en de paprikastukken fijn. Wrijf de beschuit fijn en meng het kruim met het ei erdoor. Strijk dit mengsel over het vlees en rol het op tot een rollade. Steek het vlees met cocktailprikkers dicht of bind het met keukengaren dicht, braad het in ½ dl olijfolie met 1 theelepel sesamolie rondom bruin op halfhoog vuur en braad het afgedekt 30 minuten verder. Voeg de tomaatstukjes met het vocht, ½ dl marinadevocht en het laurierblaadje toe en laat het vlees afgedekt (onder keren) 1 ½ uur braden. Schil de aardappelen, snijd ze in parten en leg ze na ¾ uur bij het vlees in de saus. Serveer met sperziebonen en (kort gekookte, daarna in boter gestoofde) boterbonen. |
Voor 4 personen 1 stuk mager runderbraadvlees van 750 g 1 dl grapefruitsap het sap van ½ limoen 2 teentjes knoflook, 1 sjalotje ¾ dl olijfolie 1 el sherry 1 el gembersiroop mespunt komijn 1 tl oregano sesamolie 100 g chorizoworst in een stuk een dikke plak ham van 100 g 50 g pimento-olijven 1 kleine (rode) ui ¼ groene en ¼ rode paprika 1 beschuit 1 ei 1 blik tomaatstukjes met vocht 4 grote aardappelen zout peper |