Cordero
(lamsvlees met champignons)

Bereidingswijze   Ingrediënten
Maak de champignons schoon en snijd de grote door midden. Pel de knoflookteentjes. Snijd de lamsschouder in stukken van 2 bij 2 cm en bestrooi met zout en peper. Maak 3 eetlepels olijfolie in een pan warm. Pers er 2 knoflookteentjes boven uit. Verhit de knoflook totdat hij gaat geuren. Voeg de champignons toe, laat ca. 5 minuten bakken, voeg dan de witte wijn toe en laat ze op matig vuur 20 minuten sudderen. Snijd de overgebleven 3 knoflookteentjes in plakjes. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een andere pan totdat de knoflook gaat geuren. Bak hierin het vlees aan en voeg vervolgens de sherry toe. Laat ca. 20 minuten sudderen op matig vuur. Champignons met overgebleven vocht bijvoegen. Amandelpoeder toevoegen en saus binden met de eidooier. Breng op smaak met zout, peper en peterselie. Voor 4 personen

500 g lamsschouder
200 g champignons
5 teentjes knoflook
1 glas droge witte wijn
1 glas cream sherry
30 g amandelpoeder
1 eidooier
zout, zwarte peper en olijfolie
4 takjes fijngehakte peterselie