Gehaktschotel uit Cienfuegos |
Bereidingswijze | Ingrediënten | |
Fruit de ui en knoflook ca. 2 minuten in de olie. Voeg de paprika, de tomatenblokjes en de rode kidneybonen met vocht toe. Breng het op smaak met peper en roer de rijst en het water erdoor. Kook de rijst afgedekt in ca. 20 minuten heel zachtjes gaar.
|
Voor 4 personen 1 kg mager rundergehakt 2 tl zout 0,6 dl plantaardige olie 1 flinke ui, fijngehakt 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 groene paprika, 2 Spaanse pepers ¼ tl komijn 1 el fijngehakte verse korianderblaadjes 1 tl fijngehakte verse oregano of ½ tl gedroogde 1 el fijngehakte verse peterselie 1 el tomatenpuree 1 el azijn citroensap of droge witte wijn 0,6 dl rundvleesbouillon (van tablet mag) 8 met piment gevulde olijven 60 g pitloze rozijnen |