Yucassoise |
Bereidingswijze | Ingrediënten | |
Doe de cassavewortels in een middelgrote pan en kook ze onderstaand in water met zout in circa 35 minuten op matig vuur gaar. Haal de pan van het vuur, giet de cassavewortels af en zet apart. Smelt de boter in een kleine koekenpan op laag vuur. Bak knoflook en prei circa 12 minuten tot ze zacht zijn. Snijd de cassavewortels in stukjes en verwijder de vezelige kern. Pureer de cassavewortels in een keukenmachine, schep de cassavepuree terug in de pan en voeg het knoflook-preimengsel toe.
Schenk geleidelijk de bouillon en meld erbij en kook stevig kloppend op
laag vuur tot er een gladde soep ontstaat. haal van het vuur en breng op
smaak met zout en peper. Laat op kamertemperatuur komen en zet enkele
uren in de koelkast om de soep door en door koud te laten worden. Voor
een dunnere soep: voeg extra melk toe en breng op smaak. Schenk de soep
in gekoelde kommen en bestrooi met gehakt bieslook.
|
Voor 6 personen Bereidingstijd: circa 1 ¼ uur 2 à 3 kleine, verse cassavewortels, geschild, of 450 g ingevroren cassavewortel water met zout 3 el gezouten boter 2 teentjes knoflook, fijngehakt 9 dl kippenbouillon 2 middelgrote preien, alleen het wit, goed schoongemaakt en fijngehakt 4,5 dl melk zout en versgemalen zwarte peper gehakte bieslook, voor de garnering |