Sopa de frijoles colorados
(kidneybonensoep)

Bereidingswijze   Ingrediënten
Breng water, bonen, Cubanelle-paprika en laurierblaadjes in een grote soeppan op matig tot hoog vuur aan de kook. Zet het vuur laag en dek de pan deels af. Kook af en toe roerend circa 1 ½ uur tot de bonen zacht zijn. Haal de pan van het vuur, verwijder de Cubanelle-paprika en laurierblaadjes en zet apart. Verhit de olijfolie in een koekenpan op matig vuur en bak bacon, ham en chorizo circa 4 minuten. Voeg paprika, ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is. Roer de tomatenpuree erdoor. Zet de bonen weer op het vuur, voeg het paprikamengsel en de aardappel toe en laat 15 minuten pruttelen. Voeg de calabaza toe en kook nog 10 minuten of tot de calabaza en aardappel zacht zijn. Breng op smaak met zout en kook 5 minuten zachtjes om de smaken met elkaar te laten vermengen. Voeg de culantro toe en serveer.

 


 

 

Voor 4 personen
Bereidingstijd: circa 2 uur

1,8 liter water
450 g gedroogde kidneybonen, gedopt en afgespoeld
1 middelgrote Cubanelle-paprika, gehalveerd, zonder zaadjes
2 laurierblaadjes
2 el olijfolie
130 g bacon, in blokjes
130 g ham, in blokjes
130 g chorizo, in blokjes
1 grote witte ui, fijngehakt
1 rode, groene en gele paprika, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
50 ml tomatenpuree
1 grote aardappel, geschild en in blokjes
230 g calabaza, geschild en in blokjes
zout naar smaak
½ bosje culantro, fijngehakt