Sopa de frijoles
colorados |
Bereidingswijze | Ingrediënten | |
Breng water, bonen, Cubanelle-paprika en laurierblaadjes in een grote
soeppan op matig tot hoog vuur aan de kook. Zet het vuur laag en dek de
pan deels af. Kook af en toe roerend circa 1 ½ uur tot de bonen zacht
zijn. Haal de pan van het vuur, verwijder de Cubanelle-paprika en
laurierblaadjes en zet apart. Verhit de olijfolie in een koekenpan op
matig vuur en bak bacon, ham en chorizo circa 4 minuten. Voeg paprika,
ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is. Roer de tomatenpuree
erdoor. Zet de bonen weer op het vuur, voeg het paprikamengsel en de
aardappel toe en laat 15 minuten pruttelen. Voeg de calabaza toe en kook
nog 10 minuten of tot de calabaza en aardappel zacht zijn. Breng op
smaak met zout en kook 5 minuten zachtjes om de smaken met elkaar te
laten vermengen. Voeg de culantro toe en serveer.
|
Voor 4 personen Bereidingstijd: circa 2 uur 1,8 liter water 450 g gedroogde kidneybonen, gedopt en afgespoeld 1 middelgrote Cubanelle-paprika, gehalveerd, zonder zaadjes 2 laurierblaadjes 2 el olijfolie 130 g bacon, in blokjes 130 g ham, in blokjes 130 g chorizo, in blokjes 1 grote witte ui, fijngehakt 1 rode, groene en gele paprika, fijngehakt 2 teentjes knoflook, fijngehakt 50 ml tomatenpuree 1 grote aardappel, geschild en in blokjes 230 g calabaza, geschild en in blokjes zout naar smaak ½ bosje culantro, fijngehakt |