Sopa de pollo
(kippensoep)

Bereidingswijze   Ingrediėnten

Breng het water aan de kook in een grote pan. Doe het kippenvlees hierin met wat zout en laat bij matige temperatuur koken tot het kippenvlees gaar is (ca. 20 minuten).

Voeg knoflook, uien, oregano, tomatenpuree, bleekselderij en Spaanse peper toe en laat dit 10 minuten pruttelen.

Schil de zoete aardappelen, pompoen (ook schoonmaken) en taro en snijdt ze in blokjes. Pel de bakbananen en snijdt ze in plakjes van 4 cm. Doe dan taro, zoete aardappel, bakbananen, pompoen, wortelen, bouillontablet en kruidenzout erbij en laat dit nog eens 40 - 45 minuten zachtjes koken bij lage temperatuur tot de groenten gaar zijn.

Roer de boter en de komijn erdoor. Voeg de vermicelli toe en roer deze erdoor.

Leg dan een deksel op de pan en laat het geheel nog eens 4-6 minuten koken tot de vermicelli gaar is.

Heet serveren.

Voor 4 personen

2 ½ liter water
1 kg gemengd kippenvlees
1 tl zout, of naar smaak
2 teentjes knoflook, geplet
2 uien, in ringen
2 tl fijngehakte verse oregano of ¼ tl gedroogde
2 tomaten, fijngesneden
2 el tomatenpuree
1 stengel bleekselderij, fijngesneden
1 rode Spaanse peper, in kleine stukjes
250 g taro (verkrijgbaar in toko)
250 g zoete aardappelen
2 groene bakbananen
250 g pompoen
125 g wortelen, in dobbelsteentjes
1 kippenbouillontablet
1 tl kruidenzout, naar keuze
1 el boter
½ tl komijn
150 g vermicelli, naar keuze