Sopa de pollo |
Bereidingswijze | Ingrediėnten | |
Voeg knoflook, uien, oregano, tomatenpuree, bleekselderij en Spaanse peper toe en laat dit 10 minuten pruttelen. Schil de zoete aardappelen, pompoen (ook schoonmaken) en taro en snijdt ze in blokjes. Pel de bakbananen en snijdt ze in plakjes van 4 cm. Doe dan taro, zoete aardappel, bakbananen, pompoen, wortelen, bouillontablet en kruidenzout erbij en laat dit nog eens 40 - 45 minuten zachtjes koken bij lage temperatuur tot de groenten gaar zijn. Roer de boter en de komijn erdoor. Voeg de vermicelli toe en roer deze erdoor. Leg dan een deksel op de pan en laat het geheel nog eens 4-6 minuten koken tot de vermicelli gaar is. Heet serveren. |
Voor 4 personen 2 ½ liter water 1 kg gemengd kippenvlees 1 tl zout, of naar smaak 2 teentjes knoflook, geplet 2 uien, in ringen 2 tl fijngehakte verse oregano of ¼ tl gedroogde 2 tomaten, fijngesneden 2 el tomatenpuree 1 stengel bleekselderij, fijngesneden 1 rode Spaanse peper, in kleine stukjes 250 g taro (verkrijgbaar in toko) 250 g zoete aardappelen 2 groene bakbananen 250 g pompoen 125 g wortelen, in dobbelsteentjes 1 kippenbouillontablet 1 tl kruidenzout, naar keuze 1 el boter ½ tl komijn 150 g vermicelli, naar keuze |