Croquetas de mariscos
(viskroketten)

Bereidingswijze   Ingrediënten

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak vis, garnalen, krabvlees, ui, paprika's en knoflook circa 8 minuten of tot de vis en schaaldieren gaar zijn. Roer de tomatenpuree erdoor en laat deze karameliseren. Voeg peterselie, nootmuskaat en slagroom toe, bestuif met de helft van de bloem en breng op smaak met zout en peper. Laat het mengsel op op kamertemperatuur komen. Maal het mengsel niet te fijn in een gehaktmolen en maak er dunne staven of kleine hamburgers van. Voor het paneren: haal de croquetas door de rest van de bloem, de eieren en het broodkruim. Schenk een laag van 2,5 cm raapzaadolie in een koekenpan, verhit de olie tot de kookthermometer 190 °C aangeeft en bak de croquetas goudbruin.

 

 

 

 

Bron: De Cubaanse Keuken - Alex Garcia

Voor 6 - 8 stuks
Bereidingstijd: 20 minuten

olijfolie, voor het bakken
450 g witvisfilets, gehakt
450 g garnalen, schoongemaakt, gepeld en zonder darmkanaal
450 g krabvlees, zonder stukjes schaal
1 middelgrote witte uit, gehakt
2 middelgrote rode paprika's, gehakt
2 teentjes knoflook, in plakjes
2 el tomatenpuree
¼ bosje verse peterselie, gehakt
½ tl versgeraspte nootmuskaat
1,3 dl slagroom
130 g bloem
zout en versgemalen zwarte peper
2 eieren, licht geklopt
150 g fijn broodkruim
raapzaadolie, voor het bakken