Croquetas de mariscos |
Bereidingswijze | Ingrediënten | |
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak vis, garnalen, krabvlees, ui, paprika's en knoflook circa 8 minuten of tot de vis en schaaldieren gaar zijn. Roer de tomatenpuree erdoor en laat deze karameliseren. Voeg peterselie, nootmuskaat en slagroom toe, bestuif met de helft van de bloem en breng op smaak met zout en peper. Laat het mengsel op op kamertemperatuur komen. Maal het mengsel niet te fijn in een gehaktmolen en maak er dunne staven of kleine hamburgers van. Voor het paneren: haal de croquetas door de rest van de bloem, de eieren en het broodkruim. Schenk een laag van 2,5 cm raapzaadolie in een koekenpan, verhit de olie tot de kookthermometer 190 °C aangeeft en bak de croquetas goudbruin.
|
Voor 6 - 8 stuks Bereidingstijd: 20 minuten olijfolie, voor het bakken 450 g witvisfilets, gehakt 450 g garnalen, schoongemaakt, gepeld en zonder darmkanaal 450 g krabvlees, zonder stukjes schaal 1 middelgrote witte uit, gehakt 2 middelgrote rode paprika's, gehakt 2 teentjes knoflook, in plakjes 2 el tomatenpuree ¼ bosje verse peterselie, gehakt ½ tl versgeraspte nootmuskaat 1,3 dl slagroom 130 g bloem zout en versgemalen zwarte peper 2 eieren, licht geklopt 150 g fijn broodkruim raapzaadolie, voor het bakken |