Croquetas de pollo
(kipkroketten)

Bereidingswijze   Ingrediënten

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak kip, ui, paprika's en knoflook circa 8 minuten of tot de kip gaar is. Roer de tomatenpuree erdoor en laat deze karameliseren. Voeg peterselie, nootmuskaat en slagroom toe, bestuif met de helft van de bloem en breng op smaak met zout en peper. Laat het mengsel op op kamertemperatuur komen. Maal het mengsel niet te fijn in een gehaktmolen en maak er dunne staven of kleine hamburgers van. Voor het paneren: haal de croquetas door de rest van de bloem, de eieren en het broodkruim. Schenk een laag van 2,5 cm raapzaadolie in een koekenpan, verhit de olie tot de kookthermometer 190 °C aangeeft en bak de croquetas goudbruin.

 

 

 

 

Bron: De Cubaanse Keuken - Alex Garcia

Voor 6 - 8 stuks
Bereidingstijd: 25 minuten

olijfolie, voor het bakken
1,3 kg kipfilets, gehakt
1 middelgrote witte uit, gehakt
2 middelgrote rode paprika's, gehakt
2 teentjes knoflook, in plakjes
2 el tomatenpuree
¼ bosje verse peterselie, gehakt
½ tl versgeraspte nootmuskaat
1,3 dl slagroom
130 g bloem
zout en versgemalen zwarte peper
2 eieren, licht geklopt
150 g fijn broodkruim
raapzaadolie, voor het bakken