Huevos Habaneros |
Bereidingswijze | Ingrediënten | |
Verhit de olie in een koekenpan op laag vuur en bak hierin de ui, de paprika en de knoflook, al roerend, 8 - 10 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de tomaten, Spaanse pepertjes en sherry toe en laat nog 15 minuten doorbakken, tot de massa enigszins is ingedikt. Strooi er dan zout en peper over. Vet 4 ramequins of soufflévormpjes in met olie en verdeel de saus over de potjes. Breek in een kommetje voor elk potje 2 eieren. Schenk de eieren heel voorzichtig op het tomatenmengsel (de eidooiers moeten heel blijven). Lepel er 1 eetlepel gesmolten boter over. Bak de eieren in een voorverwarmde oven 10-12 minuten tot het eiwit gestold is en de eidooiers nog zacht zijn. Strooi er dan zout, peper en peterselie over en serveer onmiddellijk. |
Voor ongeveer 4
dl saus 125 ml (Spaanse) olijfolie 1 kleine ui, zeer fijngehakt 1 kleine groene paprika, zeer fijngehakt 2 teentjes knoflook, zeer fijngehakt 250 g tomaten uit blik, uitgelekt en fijngehakt 2 Spaanse pepertjes, zeer fijngehakt 2 el droge sherry zout en zwarte peper eieren |